Shampoo Bar en Schuim

SLS Sodium Lauryl Sulfaat is een reiniger, een zeep. Dit verwijdert vet en viezigheid. Ook zorgen sulfaten ervoor dat je reiniger, douchegel of zeep lekker schuimt. Zowel Sodium Lauryl Sulphate (SLS) als Sodium Laureth Sulphate (SLES) zijn oppervlakke actieve stoffen. Oppervlakte actieve stoffen oftewel surfactants zijn stoffen die in combinatie met water gebruikt kunnen worden om olie of vet op te lossen; je kunt hiermee dus je huid flink reinigen. Surfactants verlagen oppervlaktespanning, produceren schuim en maken producten beter smeerbaar. SLES Sodium Laureth Sulfaat is praktisch hetzelfde als SLS, maar net iets milder. Deze stof wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld shampoo te laten schuimen. Deze vorm is dus milder.

Lees meer »

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Ja want hoe gaat dat met zo’n blokje haarzeep? Al die merken, al die soorten, al die geurtjes en al die mooie verhalen over duurzaamheid en milieubewuste keuzes. Nou laten we bij het begin beginnen. Je hebt net een hele belangrijke stap gemaakt om jouw ecologische footprint (zo heet dat ja) te verkleinen met een Shampoo, Conditioner of Body Bar. Deze bestelde je bij, zo zeggen onze trouwe klanten, de fijnste, eerlijkste en de meest transparante Zeepziederij van Nederland namelijk Shampoo Bars in Deventer. Vraag het ons en je krijgt zo snel mogelijk een reactie. Maar dat over onze fijne klantenservice, terug naar de Shampoo Bar. We helpen je even op weg:

Lees meer »

Reistips!

Zoals je misschien wel weet, is het erg belangrijk dat de Bars na gebruik goed de kans krijgen om te drogen, want hoe sneller ze drogen hoe langer ze meegaan. Op vakantie kan dit soms een uitdaging zijn en het laatste wat je wil is jouw (Shampoo) Bar bewaren in een laagje water. Daarom delen we 3 super simpele tips om van jouw reisblikje een uitlekschaaltje te maken. Zo kan jouw Bar ook op vakantie goed opdrogen!

Lees meer »

Product Assortiment

Shampoo Bars worden steeds populairder. Niet gek, want ze hebben genoeg voordelen. Bovendien zijn deze shampoos in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Van een shampoo tegen vet haar tot en met een anti-roos shampoo. Ook voor jouw haartype is er een geschikte Shampoo Bar. Ontdek daarom snel waarom een Shampoo Bar dé vervanger is voor de traditionele shampoo in plastic fles.

Lees meer »

Natuurlijke Shampoo

Shampoo Bars biedt je de mogelijkheid om op een natuurlijke manier je haar te wassen en biedt een alternatief om plastic producten te vervangen voor duurzame plasticvrije producten. De natuurlijke shampoo bars passen perfect binnen een duurzame en milieuvriendelijke leefstijl.

Lees meer »

Shampoo voor verschillende hoofdhuid- en haartypen

Een gevoelige hoofdhuid kan voor ongemak zorgen. Ongeveer 60 procent van de vrouwen en 40 van de mannen heeft er last van. Is je hoofdhuid gevoelig? Dan kan dat betekenen dat je hoofdhuid hyperactief is of sterk reageert op bepaalde chemicaliën. Shampoo voor gevoelige hoofdhuid kan verlichting bieden.

Lees meer »

Siliconen/Parabenen/Sulfaten/Microplastics/Vegan/SLS/SLES

Siliconen laten een dun laagje achter op elke haar, waardoor je haar glanzender, dikker en gezonder lijkt. Shampoo Bars zijn vrij van parabenen en siliconen. Siliconen die worden toegevoegd aan haarproducten zijn synthetische stoffen in de vorm van vloeibare olie. Siliconen zijn niet per sé slecht maar kunnen een negatieve werking hebben op je haar. Siliconen zorgen voor dof en zwaar haar omdat om iedere haar een laagje vormt. Vaak is dit een kwestie van uitproberen of dit bij jou het geval is. Daarnaast zijn onze shampoo bars, conditioner bars en body bars vrij van microplastics. Uit ervaring blijkt wel dat er een aantal haartypes zijn die baat hebben bij siliconenvrije haarproducten. Al onze Shampoo Bars zijn vrij van siliconen. Parabenen hebben geen directe uitwerking op het haartype en worden toegevoegd aan shampoo als conserveringsmiddel. Al onze Bars zijn vrij van parabenen en siliconen!

Lees meer »

Lavendel en haar werking

De prachtige diepe paarse kleur en heerlijke geur zijn typerend voor lavendel. Mede hierdoor wordt deze plant veel gebruikt in cosmetische producten. Lavendel gaat ver terug in de tijd. De Romeinen gebruikten het om geurige baden te maken of legden het gedroogd tussen linnengoed. Naast de geur en kleur heeft lavendel ook een rustgevende en kalmerende werking, ideaal dus vóór het slapen gaan. Lavendel is multifunctioneel en een ideale natuurlijke basis voor verschillende huidverzorgingsproducten. 

Lees meer »

Dit moet je weten over het verzorgen van jouw krullen.

Heb je krullen en nog nooit gehoord van de CG method oftewel de Curly Girl Methode? Dan leggen we je in dit blog graag even uit wat het is en hoe het werkt. De naam is wat ouderwets want er zijn niet alleen maar curly girls natuurlijk. We hebben het liever over ‘de Curly People Method’  In dit blog gaan we het in ieder geval hebben over de CG-Methode.

Lees meer »