FAQ Zèvy Wasparfum

Wat is wasparfum?

Wasparfum is een duurzame vervanger van wasverzachter. Je hebt slechts een paar druppels nodig voor een heerlijk geurende was. Deze geur blijft lang hangen. Een waar genot. De wasparfum schenk je in het wasverzachterbakje van je wasmachine.

Hoe gebruik ik wasparfum?

Voeg de wasparfum toe aan het wasverzachterbakje i.p.v. wasverzachter. Je dient wel nog wasmiddel te gebruiken zoals je dit normaliter ook altijd doet. Je kunt de wasparfum ook toevoegen aan droogballen. Dan gebruik je slechts een paar druppels.

Is wasparfum veilig?

Wasparfum van Zèvy is gecertificeerd door IFRA en voldoet hiermee aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen. Twijfel je? Neem de ingrediënten op de verpakking even door.

Hoeveel wasbeurten kan ik doen met een fles van 250 ML?

Dat is een persoonlijke kwestie. Een gemiddelde volle trommel kan zo’n 5 kg wassen. Wij adviseren altijd 1 ml per kg te gebruiken. Dat is ongeveer een dopje per volle wasmachine. Wil je de geur echter wat subtieler, gebruik dan een half dopje van 2,5 ml. Het antwoord op de vraag is dus: 50 tot 100 wasbeurten.

Moet ik nog wel wasmiddel toevoegen?

Ja, je voegt wasmiddel toe zoals je dit altijd doet. Voor de beste geur beleving van je wasparfums, gebruik je Zèvy Laundry Detergent / Wasmiddel.
De wasverzachter sla je wel over. Hiervoor in de plaats gebruik je wasparfum. Dit doe je in het wasverzachterbakje. 

Is wasparfum hetzelfde als wasverzachter?

Nee! Wasparfum is veel duurzamer en beter voor zowel het milieu als voor jouw textiel. Daarnaast ruikt de geur veel lekkerder en heb je er dus langer plezier van. Wasparfum bestaat namelijk uit échte parfum. Hierdoor heb je er slechts een paar druppeltjes van nodig.

Is wasparfum beter dan wasverzachter?

Het antwoord is ja! Het verschil is namelijk dat wasverzachter je was voorziet van een extra laagje. Hierdoor wordt het lekker zacht. Wasverzachter is in de basis dan ook niet bedoeld om lekker te ruiken, maar om te verzachten. Dat laagje verstikt het textiel en daarmee ook je huid. Je merkt het als je bijv. zomers meer gaat transpireren doordat er minder ventilatie is. Je huid kan geïrriteerd raken en/of er kan uitslag ontstaan. Daarnaast tast het op den duur je kostbare textiel aan. De stoffen worden sneller vaal, waardoor je sneller afscheid zal nemen van je kledingstukken. Zonde voor je portemonnee  en het milieu!
Zèvy wasparfum is daarmee een kwalitatief goed en veilig product voor je textiel, het milieu en je wasmachine.

Wat voor wasmiddel kan ik het beste gebruiken?

De geur van een wasparfum zoals die van Zèvy wasparfum komt het beste tot z'n recht als je een wasmiddel kiest/gebruikt die neutraal van geur is. Zoals Zèvy Laundry Detergent / Wasmiddel 100% natuurlijk en 100% parfumvrij. 

Dosering Zèvy Wasparfum?

Houd je van een lichte geurbeleving? Gebruik dan 2,5 ml wasparfum per was. Dan kun je zo'n 100 wasbeurten vooruit.

Houd je van een intensere geur? Gebruik dan 5 ml wasparfum per was. Dan kun je zo'n 50 wasbeurten vooruit.

 

Hierbij wordt meest uitgegaan van een 5 kg was. Je kunt natuurlijk nog wat minder of juist meer druppels toevoegen, afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. uhh... reuk!

Is wasparfum slecht voor mijn wasmachine?

Nee, wasparfum is niet schadelijk voor je wasmachine. Wasverzachter daarentegen kan een vettig laagje achterlaten in de wasmachine. Wasparfum laat geen sporen/resten achter in de wasmachine en/of afvoer.

Kan ik wasparfum gebruiken op droogballen?

Ja hoor dat kan! Voeg een paar druppels toe óp de droogballen en zet de droger op maximaal 60 graden aan.

Kan wasparfum bij zowel witte, bonte als zwarte was?

Wasparfum is voor alle was geschikt. Houd je wel altijd aan de gebruiksaanwijzing.

Kan ik wasparfum gebruiken voor bij een handwas?

Jazeker! Wil je een handwasje doen? Heel goed voor je textiel trouwens. Voeg dan slechts een druppel of 3 toe aan het handwas.

Zijn er geldige kortingscodes?

Op de ACTIE-pagina zul je zo nu en dan een leuke korting vinden. Dus houd de ACTIE-pagina goed in de gaten. 

Tip/Hint: Staan er op deze actie-pagina geen kortingscodes? Lees dan ook eens onze HOME-paginaOver Wasparfumwestland.nl-pagina en/of onze BLOGS. Grote kans dat je hier iets vindt.. 😉

Wat is jullie levertijd?

Wij streven ernaar om jouw bestelling altijd binnen 1 á 2 dagen te verzenden. Zo heb je het lekker snel in huis!

Dit betekent doorgaans dat je je bestelling binnen 2 à 4 dagen kunt verwachten!

Doordat veel mensen online shoppen, kan het drukker zijn bij de verzenddiensten. Houd hier wel rekening mee. Helaas hebben wij na het afgeven van jouw pakket, hier geen invloed meer op.

Naar welke landen verzenden jullie?

Voor nu is dat Nederland & België.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten bedragen €2,99 voor brievenbuspost en €4,99 voor pakketpost in NL en €5,99 voor brievenbuspost en €7,99 voor pakketpost in BE. Bestel je voor €39,- of meer (NL) of €69,- (BE) dan betalen wij de verzendkosten voor jou! Helaas is verzenden kostbaar maar we proberen de verzendkosten zo laag mogelijk te houden.

Is de verpakking recyclebaar?

Ja, de fles is volledic recyblebaar. De fles is gemaakt van PET en de dop van PP 5. Het label dient wel verwijderd te worden.

Hoe kan ik retourneren?

Retourneren kan binnen 14 dagen, ongeopend. Producten kunnen geretourneerd worden naar:
Wasparfumwestland.nl, Mesdag 16, 2681MX, Monster.
Na het controleren van de geretourneerde artikelen en deze aan het beleid voldoen, ontvang je het aankoopbedrag binnen 14 dagen op de gebruikte betaalwijze teruggestort. Download hier het retourformulier en bekijk hier de volledige retourneervoorwaarden. 

Let Op: de kosten om je bestelling te retourneren zijn voor eigen rekening. 

Wat houdt IFRA gecertificeerd in?

Alle wasparfums zijn vegan en IFRA gecertificeerd. IFRA staat voor International Fragrance Association. Zij stellen richtlijnen op waaraan een kwalitatieve en veilige parfum dient te voldoen. Zèvy werkt met deze richtlijnen en zorgt dat elke wasparfum aan de eisen voldoet.

Hoe belangrijk vindt Zèvy duurzaamheid?

Zèvy vindt duurzaamheid belangrijk. We halen daardoor alles enkel uit Europa. Hierdoor voorkomen we zoveel mogelijk CO2 uitstoot én kunnen we een hogere kwaliteit garanderen. Zo wordt de parfum in Zwitserland samengesteld, de flesjes en labels geproduceerd in Nederland en legt Zèvy zelf de laatste hand aan het eindproduct. Daarnaast is wasparfum een opzichzelfstaand duurzaam product. Je hebt slechts een paar druppels nodig voor een sensationele geur ervaring. Als kers op de taart is de verpakking eenvoudig te recyclen. Haal het etiket van de fles en stop de fles in een plastic hero zak. Het etiket en tape op de verzenddozen mogen bij het restafval. Onze verzenddozen kunnen direct bij het oudpapier. Top!

Ik wil mijn bestelling ophalen, kan dat?

Ja dat kan zeker. Wij hebben geen fysieke winkel maar natuurlijk kun je wel je bestelling ophalen. Dit kan aan de Mesdag 16 te Monster.

Kun je het antwoord niet vinden?

Heb je nog vragen, opmerkingen of advies nodig? Neem gerust contact op via info@wasparfumwestland.nl

Of stuur een whatsapp naar +31612361010
We proberen binnen 24 uur te reageren!