Is (Zèvy) Wasparfum duur?

"Oh wat leuk dat je naast je nagelsalon ook wasparfum verkoopt!" Hier beginnen mensen vaak mee als ik vertel dat ik naast mijn nagelsalon ook (Zèvy) Wasparfum verkoop.
De tweede vraag die dan eigenlijk direct volgt is: "Wat kost dan zo'n flesje wasparfum?" Dan is vervolgens mijn antwoord: "Een flesje wasparfum van 250 ml kost €29,99." Voor dat ik mijn zin heb afgemaakt is het dan al direct: "Nou dat is ook duur!"

Maar als ik dan ga uitleggen over het "hoe en waarom" dan begrijpen mensen het! 

Want Zèvy Wasparfum gebruikt als enige merk in Nederland 100% eau de parfum! Hierdoor heb je gegarandeerd dagen/wekenlang plezier van deze unieke geuren!

In de vorige blog kon je lezen hoe het zat met de concentratie parfum in wasparfums. Hieronder zal ik het nog eens uitleggen.

Een eau de cologne bevat een olieconcentratie van 2% tot 5%.
Een eau de toilette heeft een olieconcentratie van 8% tot 12%. 
Een eau de parfum bevat dan weer een olieconcentratie van 12% tot 18%.

Zèvy valt onder een eau de parfum met een concentratie van maar liefst 15% en mag zich daarom 100% een eau de parfum noemen!! Zij maken als enige in de wereld eau de parfum wasparfums!! De wasparfums zijn hierdoor dus zeer geconcentreerd.
Dit betekent dat je slechts een paar druppels nodig hebt om jouw was heerlijk te laten ruiken. Slechts 2,5 tot 5 ml aan wasparfum, afhankelijk van jouw persoonlijke smaak.. uh reuk!


Gebruik je een ander merk, let dan wel op dat deze officieel gecertificeerd is en je slechts een paar ml nodig hebt. Wanneer je 10ml of meer ml nodig hebt, is het een verkapte wasverzachter en zal je textiel sneller vaal gaan worden etc. Dat is nou net niet de bedoeling van een goede 
kwalitatieve wasparfum.


Ook heb ik het even omgerekend voor je en ben ik even uitgegaan van mijn eigen wasmachine met een vulgewicht van 8 kg. 

Zèvy wasparfum wordt verkocht in flessen van 250 ml. Je hebt per wasbeurt tussen de 2,5 en m5 ml wasparfum per wasbeurt nodig. 
Gebruik je voor een volle wasmachine 2,5 ml wasparfum voor een lichte geur intensiteit dan betaal je per wasbeurt slechts €0,30. Je kunt dan 100 wassen draaien!

Gebruik je voor een volle wasmachine de maximum hoeveelheid van 5 ml wasparfum voor een sterkere geur intensiteit dan betaal je slechts €0,60 per wasbeurt. Je kunt dan 50 wassen draaien! Nou dat valt dus best wel mee he die €0,30-€0,60! 

Zijn er lopende kortingsacties dan betaal je zelfs minder per wasbeurt. ;-) 

 

Wasparfum is ook nog eens een duurzame optie. Wasparfum van Zèvy gaat dus zo'n 50-100 volle wasbeurten mee, waardoor je er heel lang mee doet. Dit bespaart niet alleen geld, maar helpt ook het milieu te beschermen omdat jouw textiel langer mee gaat zonder gebruik van wasverzachter. 
Als je wasparfum gaat gebruiken heb je dus ook geen wasverzachter meer nodig.

Lees hier nog eens het blog over het verschil tussen wasverzachter en wasparfum.

Je zou natuurlijk ook een goedkope 'wasparfum' kunnen kopen bij de Action. Maar kan je het dan wel wasparfum noemen? Mensen noemen het gauw een wasparfum. Parfum is een term welke een kwaliteit vertegenwoordigt van verschillende geurstoffen in een percentage tussen de 10% en 40%.
Een eau de cologne bevat tussen de 2% en 5% aan geurstoffen. Een eau de toilette bevat tussen de 5% en 10% aan geurstoffen. Geuren tussen de 10% en 20% zijn officieel eau de parfum (hier valt onze Zèvy Wasparfum onder). Geuren vanaf 20% of hoger zijn officieel parfums. 

Als het product geurstoffen in deze percentages bevat, dan hoort dit op de ingrediëntenlijst te staan als parfum. Als je bijvoorbeeld op de ingrediëntenlijst van een geurbooster van de Action gaat kijken, zul je zien dat hier geen parfum in zit en deze geurbooster dus niet geconcentreerd is.


Mag je dan zo'n geurbooster van de Action een wasparfum noemen? Het antwoord is nee. Het product is te kostbaar om goedkoop aan te kunnen bieden en past daardoor niet in het assortiment van de Action. Het is tevens bij alle merken aan te raden om de ingrediëntenlijst goed door te nemen. Zo kun je in direct zien welke kwaliteit je gaat kopen en wat de wasparfum bijzonder maakt. Is deze bijvoorbeeld duurzaam? Bevat deze Emotivez technologie? Is deze gecertificeerd? Biologisch afbreekbaar? Belangrijke punten om rekening mee te houden, want goedkoop is duurkoop. Zeker in dit geval. 
 

 

Bekijk hier onze collectie met 100% eau de parfum wasparfums.

Wil jij als bloglezer de beste wasparfum van Nederland proberen? Gebruik kortingscode BLOG5 en krijg 5% korting op je gehele bestelling!