Ik ruik mijn wasparfum niet/niet goed?! HELP?!

Je hebt geïnvesteerd in een kwalitatief goede wasparfum, je gaat vol enthousiasme je was doen en na het wassen ruik je het niet... Wat een domper, je baalt.. logisch. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je die je zou kunnen uitproberen!

 

Waarom ruik ik mijn wasparfum niet/niet goed? 

 1. Het kan zijn dat je wasmachine te veel spoelingen gebruikt. Wanneer je wasparfum gebruikt, adviseren wij maximaal 2 spoelingen per wasbeurt. Hoe meer spoelingen, hoe meer water de wasmachine verbruikt. Dat is niet duurzaam en het spoelt ook je wasparfum steeds een beetje meer weg!

 2. Je gebruikt te veel of juist te weinig wasmiddel. Wanneer je kleding niet schoon is kan de wasparfum zich niet goed hechten, maar ditzelfde geldt wanneer je juist te veel wasmiddel gebruikt. Dan zit er te veel zeep aan de kleding gehecht waardoor er geen ruimte meer is voor een heerlijk geurende wasparfum. Probeer je daarom altijd aan de aanbevolen dosering te houden wat betreft het wasmiddel. 

 3. Je gebruikt een grotere wasmachine dan 5 kg en voegt hierdoor te weinig wasparfum toe of je stopt de wasmachine te vol. Ook bij deze tip is het belangrijk om de dosering aan te passen op de hoeveelheid wasgoed én de wasmachine nooit TE vol te stoppen zodat de was ook echt goed gewassen kan worden. 

 4. Gebruik je een i-Dos doseerwasmachineLees dan even onderstaand dit bericht door voor de gebruiksaanwijzing. 

 5. Je kleding blijft te lang vochtig aan het droogrek waardoor bacteriën de kans krijgen en die muffe geur ontstaat. Zet het droogrek op een plek waar het warmer is en je wasgoed dus sneller kan drogen. Een andere  optie is om gebruik te maken van een elektrisch droogrek. Zo wordt je wasgoed nog sneller droog. Of als het zonnetje schijnt, hang je het lekker buiten.

 6. Stop je het wasgoed in de droger? Door de warmte kan de parfum wat vervliegen. Dit gebeurt bij cosmetische parfum ook tijdens de zomer. Je kunt dan het beste wat wasparfum druppels op de drogerballen druppelen voor een beter ruikend resultaat.  

 7. Ook kan het nog zo zijn dat je te weinig wasparfum gebruikt. Benieuwd naar de dosering? Die lees je hier!

 8. Je wasmachine heeft moeite met het detecteren van de wasparfum. Dit kan komen doordat het wasverzachterbakje niet goed schoon is of doordat de wasmachine het gewoon niet ‘’ziet’’. Je zou dan een scheutje natuurazijn kunnen toevoegen zodat de wasmachine het optimaal kan detecteren. Bijkomend voordeel is dat je was ook nog eens heerlijk zacht wordt op een natuurlijke en duurzame wijze.

 9. En wat mijn eigen ervaring is, dus hier even een TIP VAN FLIP. Zodra ik begon met het gebruiken van een 100% parfumvrij wasmiddel, zoals  Zèvy Laundry Detergent (Zèvy Wasmiddel)
  Had ik een veel beter resultaat van mijn wasparfum! Nu ruik ik mijn wasparfums pas goed! Een wasmiddel waar dus een geurtje aan zit, remt dus de werking van een wasparfum! Probeer het eens! 

 

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt! Vanaf nu kun je weer genieten van jouw favoriete Zèvy Wasparfums! 

Onze lekker ruikende wasparfums vind je hier!

 

Hoeveel druppels wasparfum gebruik je bij een (i-Dose) doseerwasmachine? 

Deze wasmachine dien je anders in te stellen. Je kunt dit het beste als volgt doen: 
Per 5ml (1 dopje) wasparfum voeg je 2 a 3 dopjes water of natuurazijn toe. De wasmachine stel je in op 10ml als je een subtiele geur wenst en op 15ml als je een intensere geur wenst. 

 

Wil jij als bloglezer de beste wasparfum van Nederland proberen? Gebruik kortingscode BLOG5 en krijg 5% korting op je gehele bestelling!

Welke tip heeft jou geholpen? Of heb jij nog een tip voor ons en andere gebruikers Reageer hieronder in de comments, zo helpen we elkaar een beetje! 💜

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.