Natuurlijke shampoo

Shampoo Bars biedt je de mogelijkheid om op een natuurlijke manier je haar te wassen en biedt een alternatief om plastic producten te vervangen voor duurzame plasticvrije producten. De natuurlijke shampoo bars passen perfect binnen een duurzame en milieuvriendelijke leefstijl.

Wat is een natuurlijke shampoo?

Een natuurlijke shampoo wordt ook wel biologische-, ecologische-, organische- of groene shampoo genoemd. Al onze shampoo bars mogen bestempeld worden met de titel natuurlijke shampoo, maar wat houdt dat eigenlijk in? Een natuurlijke shampoo heeft 3 kenmerken. Deze zullen we nader toelichten.

Natuurlijke ingrediënten

Allereerst dient bij een natuurlijke shampoo ten minste 50% van de ingrediënten zijn oorspronkelijke moleculaire structuur behouden. Hoe meer ingrediënten hun structuur behouden; hoe natuurlijker de shampoo!

Biologisch afbreekbaar

Een ander kenmerk van een natuurlijke shampoo is dat zoveel mogelijk ingrediënten biologisch afbreekbaar zijn. Wanneer een product biologisch afbreekbaar is, wil dat zeggen dat stoffen waarvan de moleculen een chemische binding tussen koolstof en waterstof bevatten, afgebroken worden door de natuurlijke activiteit van micro-organismen. Zo zijn ook de verpakkingen van onze shampoo bars 100% biologisch afbreekbaar.

Verantwoord

Het derde en tevens laatste kenmerk van een natuurlijke shampoo is dat de ingrediënten van de shampoo op verantwoorde wijze worden gewonnen. Dat betekent dat er bij het winnen van de ingrediënten rekening is gehouden met zowel mens als natuur.

Bevatten natuurlijke shampoo chemicaliën?

Een natuurlijke shampoo bevat geen chemicaliën zoals sulfaten, siliconen en parabenen. Deze chemicaliën worden vaak vervangen door natuurlijke ingrediënten met (ongeveer) dezelfde functies.

Werkt een natuurlijke shampoo goed voor elk type haar?

Er is echter een kleine uitzondering op regel. Bij extreem beschadigd haar wordt het wellicht lastig om het haar te herstellen met natuurlijke shampoo. De ingrediënten van een natuurlijke shampoo zijn hier simpelweg niet geschikt voor. Door middel van synthetische ingrediënten kan extreem beschadigd haar beter herstellen.

Is een natuurlijke shampoo beter voor mensen met een droge & gevoelige hoofdhuid?

Bij Shampoo Bars horen we vaak dat mensen last hebben van vervelende (allergische) reacties op sulfaten, siliconen en parabenen die leiden tot een droge en gevoelige hoofhuid. Een natuurlijke shampoo is in dat geval zeker beter voor jouw hoofdhuid. Doordat er in natuurlijke shampoo enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten komt jouw hoofdhuid niet in aanraking met stoffen als sulfaten, siliconen en parabenen.

Bron: Shampoobars.nl