Wat is het verschil tussen wasverzachter, waskorrels en wasparfum?

Wasparfum is een vrij nieuw product op de Nederlandse markt en daarmee zijn er zeker verschillen met de traditionele wasverzachter en waskorrels. Wil je je wasgoed een fijne geur mee geven dan zijn er dus inmiddels al drie soorten producten waar je uit kunt kiezen. Maar wat is nu precies het verschil tussen wasverzachter, waskorrels en wasparfum?

Wat is wasparfum?

Voordat ik de verschillen vertel, wil je vast weten wat dan precies (Zèvy) wasparfum is en wat de voordelen zijn?
Wasparfum is het nieuwste in zijn soort op de Nederlandse markt. Wasparfum zorgt voor een fijne en unieke geur die lang blijft hangen in jouw favoriete kleding. De wasparfums van Zèvy zijn dan ook 100% eau de parfum en hebben dus een hele sterke concentratie parfum in het product zitten. De wasparfums van Zèvy zijn IFRA gecertificeerd, wat betekent dat deze wasparfums voldoen aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen. Wasparfum gebruik je gemakkelijk in het wasverzachterbakje (tussen de 2,5 en 5 ml).  

Verschil tussen waskorrels en wasparfum?

We zijn steeds op zoek naar absolute luxe. Naast dat we een schone was willen, verlangen we daarom ook dat onze kleding en wasgoed uitermate lekker ruikt. Dat kun je dus doen met waskorrels (deze korrels schep je zo in je trommel) of met wasparfum (deze druppel je in het wasverzachter bakje). Beide producten gebruik je naast je reguliere wasmiddel. Het liefst een neutrale wasmiddel zodat de geur van de waskorrels of wasparfum volledig tot z'n recht komt! *Tip van Flip ;-)
Maar wat is nu het verschil tussen waskorrels en wasparfum? 
Het antwoord is: De kracht van de geur. En dan met name in de tijdsspan waarin de geur in je kleding blijft hangen. Wasparfum is veel krachtiger, dat je de gehele dag en zelfs dagen/weken erna kunt genieten van een heerlijke geur. Waskorrels geven ook een fijne geur af, deze is een stuk subtieler en daar geniet je dan iets minder lang van. 

Verschil tussen wasverzachter en wasparfum?

Hetzelfde is eigenlijk van toepassing op wasverwachter. Wasverzachter versterkt de geur van je wasmiddel maar zijn eigenlijk ook best duur. En wil je je wasverzachter inzetten om een krachtige geur te creëren, dat heb je er echt wel veel van nodig.
Zelf vind ik wasverzachter niet eens zozeer mijn wasgoed zacht maken... Wasverzachter legt wel een laagje over je kleding om de stof/het textiel zachter te maken. Helaas kan dit je kleding/wasgoed eerder doen slijten, met wasparfum heb je dit niet!

Wasparfum zorgt er echt en alleen voor dat jouw kleding dagenlang/wekenlang lekker gaat ruiken maar dan zonder je kleding aan te tasten! Omdat je slechts een paar druppels nodig hebt gaat wasparfum langer mee en is het in verhouding relatief goedkoper.

 

Conclusie

Alle producten zijn prima en geven je wasgoed een fijne geur mee. Het verschilt vooral in hoe sterk de geur is en hoe lang deze dus blijft hangen. 

Ontdek zelf waar jouw voorkeur ligt. ;-) 

 

Mocht je nog niet bekend zijn met Zèvy wasparfum en wil je dit toch graag eens proberen? 
Probeer dan nu het wasparfum proefpakket met 6 verschillende geuren á 25 ml per stuk. 

 

Wil jij als bloglezer de beste wasparfum van Nederland proberen? Gebruik kortingscode BLOG5 en krijg 5% korting op je gehele bestelling! 

 

Ik ben natuurlijk benieuwd! Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Naar waskorrels, wasparfum of wasverzachter en waarom?

Reageer hieronder.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Helma
een jaar geleden

Wasparfum! Deze geur blijf je het langste ruiken.