Ik ruik mijn wasparfum niet/niet goed?! HELP?!

Je hebt geïnvesteerd in een kwalitatief goede wasparfum, je gaat vol enthousiasme je was doen en na het wassen ruik je het niet... Wat een domper, je baalt.. logisch. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je die je zou kunnen uitproberen zodat je je nieuwe wasparfum wél gaat ruiken!

 

Waarom ruik ik mijn wasparfum niet/niet goed? 

 

๐ŸŒธ1. Te weinig wasparfum gebruiken
Een van de meest voorkomende redenen is dat je misschien niet genoeg wasparfum gebruikt. Als je maar een paar druppels toevoegt, kan de geur niet sterk genoeg zijn. Gebruik de aanbevolen hoeveelheid die op de fles. (Bij onze Zèvy Wasparfum is dit 2,5 - 5 ml. Je mag hiermee altijd variëren). Iets meer mag natuurlijk altijd als je van een intensere geur houdt.

 

๐ŸŒธ2. Te veel was in de wasmachine

Als je de wasmachine te vol stopt, kan het wasparfum zich niet goed verspreiden. De geur kan dan minder sterk zijn omdat er simpelweg te veel kledingstukken zijn die de geur moeten absorberen. Klinkt logisch toch.๐Ÿ˜‰ Probeer de wasmachine minder vol te stoppen zodat de geur zich goed kan verspreiden. 

 

๐ŸŒธ3. Het type wasmiddel

Sommige wasmiddelen hebben een heel sterke eigen geur die het wasparfum kan overheersen. Probeer eens een neutraal wasmiddel zonder parfum/geurstoffen. Zo komt het wasparfum beter tot z'n recht. 

 

๐ŸŒธ4. Wasmachinetemperatuur

De temperatuur waarop je wast kan ook van invloed zijn op het ruiken van je wasparfum. Wasparfum werkt meestal het beste bij het wassen op een temperatuur van 20-60 graden Celsius. Ga je boven de 60 graden wassen dan kunnen wasparfum geuren sneller vervliegen. 

 

๐ŸŒธ5. Waar je het wasparfum toevoegt

Waar je je wasparfum toevoegt is ook van belang. De meeste wasparfums kun je het beste toevoegen aan het wasverzachterbakje. Zo komt het bij de laatste spoelbeurt bij je kleding en blijft de geur het sterkst.

 

๐ŸŒธ6. Kwaliteit van het water

Hard water kan de werking van je wasparfum beïnvloeden. In gebieden met veel kalk in het water kan de geur minder sterk zijn. Een waterontharder kan hierbij helpen, of je kunt wat meer wasparfum gebruiken. 

 

๐ŸŒธ7. Drogen van de was

Het maakt ook verschil hoe je je was droogt. Bij drogen in de droger kan de geur van wasparfum minder sterk zijn, dan wanneer je je was laat drogen aan de lucht. Hang je kleding buiten op voor een frissere geur. Wil je het toch in de droger stoppen? Voeg dan een paar druppels op de drogerballen. 

 

๐ŸŒธ8. Kwaliteit van je wasparfum

Niet alle wasparfums zijn hetzelfde. Sommigen hebben een sterkere geur dan de ander. Als je merkt dat een bepaald merk niet goed ruikt probeer dan eens een ander merk.

Bij WasparfumWestland.nl bieden wij een breed Zèvy Wasparfum assortiment aan met maar liefst 9 geuren en een parfum-vrij wasmiddel. Onze wasparfums zijn gemaakt met 100% eau de parfum olie. Hieronder zal ik nog een keer uitleggen hoe onze Zèvy Wasparfum is opgebouwd:

Een eau de cologne bevat een olieconcentratie van 2% tot 5%.
Een eau de toilette heeft een olieconcentratie van 8% tot 12%. 
Een eau de parfum (zoals de wasparfum in onze webshop) bevat dan weer een olieconcentratie van 12% tot 18%.

 

๐ŸŒธ9. Wasmachinereiniging

Een vuile wasmachine kan de geur van je wasparfum verminderen. Reinig je wasmachine daarom regelmatig.

 

๐ŸŒธ10. Gebruik van wasverzachter

Wasverzachter kan de geur van je wasparfum maskeren. Aan wasverzachter zit meest ook al een geur. Probeer daarom enkel te wassen met een wasparfum, deze voeg je toe aan je wasverzachter bakje (zonder wasverzachter dus). ๐Ÿ˜‰

 

๐ŸŒธ11. Teveel wasmiddel

Teveel wasmiddel kan de geur van wasparfum neutraliseren. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel.

 

๐ŸŒธ12. Soort textiel

Synthetische stoffen houden de geur minder goed vast dan natuurlijke stoffen zoals katoen.

 

๐ŸŒธ13. Ventilatie tijdens het drogen

Slechte ventilatie kan de geur van je wasgoed verminderen. Zorg voor goede luchtcirculatie bij het drogen. Droog je was in een droge, goed geventileerde ruimte.

 

๐ŸŒธ14. Gevoeligheid voor geuren

Sommige mensen zijn minder gevoelig voor geuren. Vraag anderen of zij de geur wel goed ruiken.

 

๐ŸŒธ15. Oud wasparfum

Wasparfum kan na verloop van tijd zijn geur verliezen. Controleer de houdbaarheidsdatum en vervang indien nodig.

 

๐ŸŒธ16. Wassen van te vuile kleding

Zeer vuile kleding kan meer wasmiddel nodig hebben, wat de geur van wasparfum kan verminderen. Was deze kleding apart.

 

๐ŸŒธ17. Te lang in de machine

Als je was te lang in de machine blijft zitten na het wassen, kan de geur vervliegen. Haal je was er eens direct uit na het wassen.

 

๐ŸŒธ18. Gebruik van geurneutraliserende producten

Producten zoals azijn of baking soda kunnen geuren neutraliseren. Vermijd deze als je een sterke wasparfumgeur wilt. (Natuur)azijn kan daarentegen wel weer je wasgoed zacht maken. Dit is een reden waar je dus even moet kiezen of delen. ๐Ÿ˜‰

 

๐ŸŒธโœจ Conclusie ๐ŸŒธโœจ

Er zijn veel redenen waarom je je wasparfum misschien niet goed ruikt, maar gelukkig zijn er ook veel oplossingen. Door te experimenteren met de hoeveelheid wasparfum, het type wasmiddel, de temperatuur en waar je het wasparfum toevoegt, kun je ontdekken wat het beste voor jou werkt. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt! ๐Ÿ’œ Vanaf nu kun je weer volop genieten van jouw favoriete (Zèvy) Wasparfums

 

Happy Washing! ๐Ÿงบ๐ŸŒธ

 

TIPS๐Ÿ’ก

Heb jij nog een andere tip? Deel hem hieronder met andere Wasparfum gebruikers, zo helpen we elkaar! ๐Ÿ’œ

 

 
Gebruik je een i-Dose doseerwasmachineLees dan even onderstaand bericht door voor de gebruiksaanwijzing. 

Hoeveel druppels wasparfum gebruik je bij een (i-Dose) doseerwasmachine? 

Deze wasmachine dien je anders in te stellen. Je kunt dit het beste als volgt doen: 
Per 5ml (1 dopje) wasparfum voeg je 2 a 3 dopjes water of natuurazijn toe. De wasmachine stel je in op 10ml als je een subtiele geur wenst en op 15ml als je een intensere geur wenst.


En wat mijn eigen ervaring is, dus hier even een TIP VAN FLIP die hierboven ergens ook al staat. Zodra ik begon met het gebruiken van een 100% parfumvrij wasmiddel, zoals  Zèvy Laundry Detergent (Zèvy Wasmiddel)
Had ik een veel beter resultaat van mijn wasparfum! Nu ruik ik mijn wasparfums pas goed! Een wasmiddel waar dus een geurtje aan zit, remt dus de werking van een wasparfum! Probeer het eens! 

 

Wil jij als bloglezer de beste wasparfum van Nederland proberen? Gebruik kortingscode BLOG10 en krijg een fantastische korting van maar liefst 10% op je gehele bestelling!

Welke tip heeft jou geholpen? Of heb jij nog een tip voor ons en andere (Zèvy) Wasparfum gebruikers?   B Reageer hieronder in de comments, zo helpen we elkaar een beetje! ๐Ÿ’œ

 

Reactie plaatsen

Reacties

Cindy
2 dagen geleden

Wat een super fijne blog met een hoop oplossingen die geboden worden. Ik heb ze allemaal even nagelopen en gekeken wat ik het beste kon doen. Er waren een aantal dingen die ik absoluut beter kon doen. Ook heb ik nu het Zรจvy parfumvrije wasmiddel aangeschaft en het is echt zo, de wasparfums ruik ik nu beter!! โ™ฅ๏ธ Ohja het wasmiddel wast super schoon! En makkelijk voor alle soorten was te gebruiken! Topper.