Lavendel en haar werking

De werking van lavendel

De prachtige diepe paarse kleur en heerlijke geur zijn typerend voor lavendel. Mede hierdoor wordt deze plant veel gebruikt in cosmetische producten. Lavendel gaat ver terug in de tijd. De Romeinen gebruikten het om geurige baden te maken of legden het gedroogd tussen linnengoed. Naast de geur en kleur heeft lavendel ook een rustgevende en kalmerende werking, ideaal dus vóór het slapen gaan. Lavendel is multifunctioneel en een ideale natuurlijke basis voor verschillende huidverzorgingsproducten. 

Shampoo Bar Lavendel

De Shampoo Bar Lavendel is rijk aan olie en extracten van lavendel. Het reinigt je haar en helpt je om hoofdhuidvetten op peil te brengen. De lavendelolie werkt kalmerend voor de hoofdhuid. De Shampoo Bar is geschikt voor normaal haar. De Shampoo Bar Lavendel is geschikt als alternatief voor zilvershampoo. De paarse pigmenten helpen bij het verwijderen van gele tinten. Omdat reguliere zilvershampoo vaak erg chemisch is en Shampoo Bars natuurlijker zijn kan het minder effectief zijn. In tegenstelling tot een reguliere zilvershampoo zal de Shampoo Bar je haar niet uitdrogen. ;-)
 

Body Bar Lavendel

De lavendelolie in de Body Bar Lavendel heeft een rustgevende, verlichtende en verzorgende werking. Daarnaast werkt lavendel ontsmettend en kan het helpen bij het bestrijden van acne en littekens die hier afkomstig van zijn. Het reinigt de huid en gaat bacteriën tegen. De heerlijke geur van de lavendel extracten in deze Body Bar zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt onder de douche.
 

Conditioner Bar Lavendel

Onze Conditioner Bar Lavendel is goed te combineren met de Shampoo Bar Lavendel. Onze conditioner bars bevatten uitsluitend natuurlijke bestanddelen en geen onnodige chemische toevoegingen. Bovendien gaan ze veel langer mee dan standaard conditioners uit een tube of fles. Is je haar van nature dun, gebruik een conditioner bar dan vooral in je haarpunten. Een conditioner kan je haren namelijk iets zwaarder maken. Als je dun haar over de hele lengte met een conditioner behandelt, kan het te plat gaan hangen. Is je haar daarentegen van nature dik, dan mag je een royale dosis gebruiken. Voor krullend haar kun je ook beter de haaraanzet niet te veel behandelen. Zo krijgt je kapsel meer volume. Onze conditioner bars hydrateren je haren en voorzien het van een beschermende laag, waardoor je ook in de volle zon geen last hebt van een uitgedroogd kapsel.
 

Body Oil Bar Lavendel

Last van een gevoelige en droge huid? Met de Body Oil Bar Lavendel is dat helemaal verleden tijd! Zeg gedag tegen je droge huid met deze heerlijk geurende Body Oil Bar. De Cacaoboter en Amandelolie laten je huid heerlijk verzorgd achter en de lavendel olie zorgt ervoor dat jij helemaal kan ontspannen zonder toegevoegd parfum.

Bron: Shampoobars.nl